Cum să alegi fața de masă potrivită

Cum să alegi fața de masă potrivită

Ai crede că este ușor să cumperi o față de masă. Însă, odată ce ajungi în magazin și dai cu ochii de multitudinea de modele, îți dai seama că sunt câteva aspecte de care să ții cont pentru alegerea feței de masă potrivite. Prin intermediul acestui articol, ne dorim să te ajutăm să faci alegerea potrivită. Așadar, îți vom spune care sunt aspectele pe care să le iei în considerare atunci când alegi fața de masă.

Alege fața de masă în funcție de culoare

Culoarea este un aspect important în alegerea feței de masă potrivite. Dacă îți dorești o față de masă care să se potrivească ușor în bucătăria sau diningul tău, sau să fie potrivită pentru orice ocazie, atunci este recomandat să optezi pentru clasicul alb sau o culoare neutră. Culorile deschise arată clasic și casual, în timp ce culorile mai închise oferă un aspect mai dramatic. De asemenea, culorile deschise sunt potrivite pentru orice masă de sărbătoare.

Alege fața de masă în funcție de material

Pânza a fost întotdeauna alegerea principală când vine vorba despre alegerea feței de masă, urmată îndeaproape de bumbac și diversele combinații cu bumbac. Însă aceste materiale necesită călcate după spălare. O altă alegere a zilelor noastre o reprezintă materialele ușor de îngrijit, cum sunt cele din poliester. Acestea sunt mai ușor de îngrijit, însă calitatea nu se compară cu aceea a bumbacului.

Alegerea feței de masă potrivite în funcție de formă și dimensiune

Este esențial să ții cont și de formă și dimensiuni atunci când alegi fața de masă. În primul rând, dacă ai o masă dreptunghiulară, este important să alegi o față de masă de aceeași formă. În ceea ce privește dimensiunile, alege fața de masă astfel încât să rămână câțiva centimetri de material pe fiecare parte a mesei. Dacă partea „căzută” este mai scurtă, aspectul este unul casual, în schimb, atunci când partea care rămâne pe marginile laterale este mai lungă, obții un aspect mai formal. Fețele de masă lungi până la podea se folosesc, de obicei, la evenimente formale, cum sunt nunțile sau diversele sărbători. Totuși, pot fi folosite oricând.

Dacă ai o față de masă ovală, este recomandat să alegi o față de masă de aceeași formă, pentru ca lateralele să fie de aceeași dimensiune pe toată suprafața mesei. Dacă nu găsești o față de masă ovală, poți alege una dreptunghiulară.

Poți alege o față de masă pătrată, chiar dacă masa ta are altă formă, pentru a-i da un aspect mai deosebit.

Urmează aceste recomandări privitoare la alegerea feței de masă și vei avea cu siguranță o față de masă care să dea un aspect excelent încăperii tale.

All comments

Leave a Reply